Datispienter Getraind gaat verder als onderdeel van Flexfamily

Datispienter Getraind gaat verder als onderdeel van Flexfamily

23 mei 2022

Flexfamily neemt de trainingsactiviteiten over van Datispienter B.V. (adviesbureau op het gebied van Kwaliteit, Arbo, Veiligheid en Milieu gevestigd in Zutphen).

Flexnieuws

De directie van Datispienter B.V. gevoerd door Nico Klumpert en Richard Horsthuis, ziet in deze overgang twee belangrijke voordelen. Continuïteit en schaalvergroting van het trainingsaanbod enerzijds en verdere specialisatie en focus op KAM advies en ICT activiteiten anderzijds; het onderdeel waar Datispienter zich meer op gaat focussen. "Wij zijn erg blij dat Datispienter Getraind verder gaat als onderdeel van Evolon, lid van Flexfamily. Het opleidingsbedrijf is de afgelopen 7 jaar uitgegroeid tot een specialist op het gebied van maatwerk veiligheidstrainingen. Omdat we graag de kwaliteit van onze trainingen willen borgen én onze klanten willen blijven voorzien van maatwerktrainingen was het tijd om een partner te zoeken, zodat Datispienter B.V. zich kan blijven richten op advieswerk", aldus Nico Klumpert. Nico vervolgt: "Onze organisatie werkt al jaren samen met Flexfamily en haar familieleden. De klik was er al en de visie op de toekomst ook “. Marieke Klumpert gaat namens Datispienter Getraind Evolon ondersteunen om de samenvoeging te begeleiden en zodoende de opleidingstak van Flexfamily uit te bouwen.

 

Als onderdeel van haar meerjarige groeistrategie heeft Flexfamily de volgende stap gezet door de toevoeging van Datispienter Getraind aan haar portfolio van activiteiten. "Wij zijn immers een groeiende familie van flex- en HR-specialisten, werkzaam in en vanuit Oost-Nederland", aldus Michael Ammerlaan, Algemeen Directeur van Flexfamily. “Deze acquisitie is voor ons van strategisch belang en geeft verder invulling aan de ontwikkeling van Evolon. Enerzijds doordat het invulling geeft aan onze ambitie om duurzame inzetbaarheid van uitzendkrachten en medewerkers van onze klanten te stimuleren binnen onze regio. Bij het stimuleren en bevorderen van duurzame inzetbaarheid gaat het om loopbaan, leren en ontwikkelen (naast gezondheid en financiën). Anderzijds, als antwoord op de structurele (toekomstige) schaarste in sectoren als Transport & Logistiek, Bouw, Techniek en Zorg, kunnen wij via (her)scholing nieuwe medewerkers voor genoemde sectoren ontwikkelen".

 

Over Flexfamily

Flexfamily is met haar dochterondernemingen Fides, Flexfactory, Seesing Flex, Koers Oost, Aelbers, Marquette, Vast., 2Work, Maqqie, Vitaal!, Evolon en Praemium Payroll actief vanuit regio's de Achterhoek, Twente, de Liemers, Salland en Stedendriehoek. Flexfamily is ontstaan vanuit Fides dat door Clemens van Lent in 2004 is opgericht. In 2019 heeft het Franse Actual Leader Group een belang genomen in Flexfamily. Met het partnerschap van Actual Leader Group wil Flexfamily op de lange termijn een positie in de top 10 van de Nederlandse uitzendmarkt bereiken. Flexfamily heeft haar hoofdkantoor in Doetinchem en er werken gemiddeld 3.750 mensen bij ruim 800 klanten. Op basis van omzetcijfers 2020 neemt Flexfamily momenteel positie nr. 28 in op de Nederlandse uitzendmarkt.