Evolon gaat verder als lid van Flexfamily

17 maart 2022

Evolon, opgericht in 1990, aanbieder van trainingen en cursussen in Oost-Nederland, is per 1 januari 2022 overgenomen door Flexfamily. Evolon is momenteel gevestigd in Doetinchem en Borculo. Bouwmensen Gelderland Oost is de vorige eigenaar van Evolon.

Flexnieuws

De directie van Evolon, gevoerd door Eric Evers (directeur Bouwmensen) en het bestuur van Bouwmensen (André de Gelder, voorzitter bestuur), zien de stap naar Flexfamily vooral als een versneller van de groeimogelijkheden en een kwaliteitsimpuls. "Wij zijn erg blij dat Evolon verder gaat als onderdeel van Flexfamily. Evolon is de afgelopen 30 jaar als onderdeel van Bouwmensen uitgegroeid tot een volwaardige aanbieder met een breed assortiment aan trainingen en cursussen. Waar de nadruk de eerste jaren lag op aanbod voor de leden van Bouwmensen werkt Evolon de afgelopen jaren ook voor andere bedrijven buiten onze sector. Omdat er voor Evolon nog voldoende mogelijkheden in andere sectoren liggen is het tijd om voor Evolon een partner te zoeken, zodat Bouwmensen zich weer kan richten op haar kernactiviteiten", aldus André de Gelder. André vervolgt: "Bouwmensen werkt al jaren samen met Seesing Flex (onderdeel van Flexfamily). De klik was er al, de visie op de toekomst ook, dat heeft voor ons mede de doorslag gegeven om de toekomst van Evolon in de handen van Flexfamily te leggen". 

 

Als onderdeel van haar meerjarige groeistrategie heeft Flexfamily de volgende stap gezet door de toevoeging van Evolon aan haar portfolio van activiteiten. "Wij zijn immers een groeiende familie van flex- en HR-specialisten, werkzaam in en vanuit Oost-Nederland", aldus Michael Ammerlaan (Algemeen directeur van Flexfamily). Evolon gaat als zelfstandige werkmaatschappij verder binnen Flexfamily. "De acquisitie van Evolon is voor ons van strategisch belang. Enerzijds doordat Evolon invulling geeft aan onze ambitie om duurzame inzetbaarheid van uitzendkrachten en medewerkers van onze klanten te stimuleren binnen onze regio. Bij het stimuleren en bevorderen van duurzame inzetbaarheid gaat het om loopbaan, leren en ontwikkelen (naast gezondheid en financiën). Anderzijds, als antwoord op de structurele (toekomstige) schaarste in sectoren als Transport & Logistiek, Bouw, Techniek en Zorg, kunnen wij via (her)scholing nieuwe medewerkers voor genoemde sectoren ontwikkelen".

 
Over Flexfamily

Flexfamily is met haar dochterondernemingen Fides, Flexfactory, Seesing Flex, Koers Oost, Aelbers, Marquette, Vast., 2Work, Maqqie, Vitaal! en Praemium Payroll actief vanuit regio's de Achterhoek, Twente, de Liemers, Salland en Stedendriehoek. Flexfamily is ontstaan vanuit Fides dat door Clemens van Lent in 2004 is opgericht. In 2019 heeft het Franse Actual Leader Group een belang genomen in Flexfamily. Met het partnerschap van Actual Leader Group wil Flexfamily op de lange termijn een positie in de top 10 van de Nederlandse uitzendmarkt bereiken. Flexfamily heeft haar hoofdkantoor in Doetinchem, er werken gemiddeld 3.750 mensen bij ruim 800 klanten. Op basis van omzetcijfers 2020 neemt Flexfamily momenteel positie nr. 28 in op de Nederlandse uitzendmarkt.