Flexfactory en haar persoonlijke werkwijze

13 juli 2020

Flexfactory is gevestigd in Doetinchem en biedt een breed pakket HR diensten aan. Van uitzenden, opleiden, werving en selectie tot workforce management op locatie voor arbeidsmigranten. Met de focus op kleinere productielocaties en het bemiddelen van technisch personeel, hebben zij een eigen plek binnen Flexfamily.

Interview

Flexfactory is voortgekomen uit Fides. Waar bij Fides de nadruk ligt op het voorzien van grote volumes uitzendkrachten op grote productielocaties via een inhouse vestiging in de Food-sector, focust Flexfactory zich met name op kleinere productielocaties en bemiddeling van technisch personeel. Flexfacotry richt zich meer op specifieke skills, taal en andere competenties van arbeidsmigranten. De opdrachtgevers van Flexfactory hebben complexere profielen waardoor er meer advies en begeleiding nodig is. Dit is dan ook juist datgene dat de Flexfactory biedt. 

De aankomende jaren blijft de vraag naar geschoold gemotiveerde vakkrachten in de productie en logistiek groot, vooral veroorzaakt door de vergrijzing. Vandaar dat Flexfactory op zoek blijft naar arbeidsmigranten die zich voor langere tijd in Nederland willen vestigen, zich de taal machtig willen maken en hun capaciteiten willen benutten. “Veel van onze opdrachtgevers zijn inmiddels afhankelijk voor continuïteit en groei van de uitzendkrachten die Flexfactory ter beschikking stelt. Op deze wijze kunnen onze opdrachtgevers ongestoord verder werken omdat wij deze zorg uit handen nemen”, zegt Lars van Uhm, Business Unit Manager Flexfactory. Hij geeft dan ook aan de komende jaren vanuit deze visie een gezonde groei te willen realiseren. 

Bij Flexfactory staat vooral een persoonlijke werkwijze centraal. “Wij zijn er op dat een uitzendkracht zich bij ons in alle opzichten thuis voelt. Dit vertaalt zich onder andere in onze kwaliteitshuisvestiging”, vertelt Lars van Uhm. “Al onze huisvestiging is dan ook standaard gecertificeerd met het SNF keurmerk”. Kwalitatieve inrichting met goede bedden en meubilair, witgoed en stabiel WIFI is de basis. Daar begint het pas mee. Wij vinden het zoals gezegd belangrijk dat onze medewerkers zich bij ons thuis voelen. Een huiselijk gevoel en sfeer. Dat ze het prettig vinden om te wonen en er een prettige ervaring en herinnering aan hebben. Wij leveren prettig werk in combinatie met prettig wonen. Flexfactory heeft daarnaast het doel om partijen die te maken met de huisvestiging en arbeidsmigranten, denk aan de gemeente, buurtbewoners en werkgevers, zekerheid te geven dat alles op orde is. Vandaar dat iedere huisvestingslocatie ook een locatiemanager heeft, die naast service richting de arbeidsmigranten ook de eerste contacten onderhoud met de buurt.

“Wanneer wij potentie zien in een kandidaat of medewerker, stippelen we een soort carrière pad uit waarbij we de juiste begeleiding geven. Hierbij bekijken we opties voor bijvoorbeeld een vakgerichte opleiding of gerichte certificering. Op deze manier maken wij alles op maat voor de opdrachtgever”, zegt Lars van Uhm. Wanneer de arbeidsmigranten uit een ander land naar Nederland worden gehaald, is het van belang dat ze door middel van begeleiding door en bij Flexfactory blijven groeien en ontwikkelen. Dit wordt gedaan door vaardigheden te toetsen en een taalcheck af te nemen. Flexfactory heeft meer aandacht voor de kandidaat zodat ze klanten voorzien van capabele, gemotiveerde en tevreden uitzendkrachten.