Flexfamily neemt belang in Maqqie

Flexfamily neemt belang in Maqqie

01 juli 2020

Doetinchem, 1 juli 2020 – Flexfamily neemt een minderheidsbelang in Maqqie - Het werkplatform van Nederland. Naast groeikapitaal verzekert Maqqie zich van langdurige uitzendervaring en -kennis en het commercieel netwerk in Oost-Nederland door het toetreden van Flexfamily.

Flexnieuws

Teneinde verder stappen te zetten op haar groeipad heeft Flexfamily besloten om toe te treden als strategische aandeelhouder van Maqqie. "Zoals ook de afgelopen maanden hebben laten zien gedurende de Corona-crisis, is digitaal werken noodzakelijk, tegelijkertijd winnen platformen steeds meer in belang. Dat is voor uitzendactiviteiten niet anders. Er is voldoende ruimte in de markt voor een robuust zelf service platformconcept dat tegen lagere kosten werkt naast het reguliere intensief persoonlijke en premium geprijsde model via (onze) uitzendvestigingen", geeft Michael Ammerlaan (Algemeen Directeur Flexfamily) aan.     

"Vanaf het eerste moment dat wij in contact kwamen met het management van Maqqie zijn wij onder de indruk geraakt van de kwaliteit van de propositie en de vertaalslag naar het platform en de app, die zij hebben weten te maken. De afgelopen 20 jaar heb ik veel online -en platform proposities langs zien komen. Dit is de eerste keer dat een compleet uitzendproces is gedigitaliseerd dat qua verloning precies de CAO of bedrijfsregeling van de opdrachtgever volgt en waar geen intercedent aan te pas komt. Ieder uitzendbureau is op zoek naar deze heilige graal. Maqqie maakt het waar", aldus Ammerlaan. "Voordat wij besloten om in te stappen hebben wij intern en met behulp van externe sector experts op het gebied van wet- en regelgeving, uitvoerig naleving van ABU/NBBU-cao, inlenersbeloning CAO van de opdrachtgever, WAB alsmede pensioenen getoetst. Maqqie slaagt hier met vlag en wimpel voor. Hun praktische aanpak en de integere en nuchtere kijk op zaken door het management maakt dat wij het vertrouwen hebben dat Maqqie een toonaangevend platform in de uitzendsector gaat worden".      

Pieter Leenman, oprichter en CEO van Maqqie vult aan: "Wij zijn erg blij met Flexfamily als nieuwe aandeelhouder. Een organisatie waarvan het management ook gedurende de huidige Corona-crisis laat zien bereid te zijn om te investeren in een groeiende organisatie als Maqqie. Tegelijkertijd past de toetreding van Flexfamily naadloos binnen onze strategie om ons platform door het hele land uit te rollen. Eind juli maken we hier heel concreet meer over bekend".

Over Flexfamily

Flexfamily is met haar dochterondernemingen Fides, Flexfactory, Seesing Flex, Aelbers, Marquette en Vast. actief vanuit regio's de Achterhoek, Twente en Stedendriehoek. Flexfamily is ontstaan vanuit Fides dat door Clemens van Lent in 2004 is opgericht. In 2019 heeft het Franse Actual Leader Group een belang genomen in Flexfamily. Met het partnerschap van Actual Leader Group wil Flexfamily een positie in de top 10 van de Nederlandse uitzendmarkt bereiken. Flexfamily heeft haar hoofdkantoor in Doetinchem, er werken gemiddeld 3.200 mensen bij ruim 700 klanten. Op basis van omzetcijfers 2019 neemt Flexfamily momenteel positie nr 29 in op de Nederlandse uitzendmarkt (nr 34 in 2018).

Over Maqqie

Maqqie is het eerste werkplatform met volledige CAO integratie en biedt contractvormen met sociale zekerheid in de range van maximaal flex tot maximaal vast. Volautomatisch, zonder tussenkomst van dure derden en zonder werkgeversrisico's voor de inlener. Ruim 500 bedrijven hebben zich inmiddels ingeschreven en kunnen op eenvoudige wijze samenwerken met meer dan 10.000 werknemers die zich op het platform profileren. Bij Maqqie zelf werken 14 medewerkers.